Lunchlezing met President van het International strafhof, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 juni 2013
plaats Den Haag
aanwezigen E. (Eimert) van Middelkoop i e.a.
organisatie Humanity House

BREAD & BRAINS UITVERKOCHT

Internationaal recht en ontwikkeling

Het Internationaal Strafhof (ICC) is ’s werelds eerste permanente internationale strafhof en houdt zich bezig met de vervolging van individuen voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het Strafhof is opgericht in 2002 en is gevestigd in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Grootmachten als de Verenigde Staten, China en Rusland erkennen het Internationaal Strafhof niet, uit vrees voor afname van de eigen soevereiniteit. Het belangrijke rechtsorgaan kan dan ook uitsluitend individuen aanklagen uit landen die lid zijn van het Strafhof.

Over Sang-Hyun Song

President van het Internationaal Strafhof, rechter Sang-Hyun Song, geeft zijn visie op de rol van het ICC als een belangrijk instrument van internationaal recht en als essentiële bouwsteen voor stabiliteit en welvaart in de wereld. Hij gaat in op de relatie tussen internationaal recht, ontwikkeling en rechtspraak, en de rol van het ICC in deze context nu en in de toekomst.

Bread & Brains #9 bijwonen is niet meer mogelijk!

Er blijkt veel belangstelling voor Bread & Brains met de president van het Internationaal Strafhof. Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze Bread & Brains.

Eerdere sprekers waren: oud-generaal Peter van Uhm, onderzoeker/journalist Frans Bieckman, directeur van ontwikkelingsorganisatie Hivos Manuela Monteiro, Speciale Vertegenwoordiger Natuurlijke Hulpbronnen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken Jaime de Bourbon Parme, President van het Libanon Tribunaal David Baragwanath en oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop.

Voertaal van Bread & Brains is Engels??

Lunch vanaf 12:00 uur ??

Start programma 12:30 uur??

Einde programma 13:30 uur ??

Toegang is € 10,00 * (inclusief biologische lunch)

*Disclaimer: De ICC ontvangt geen financiele vergoeding voor de lezingen van haar personeel.


1.

Meer over...