Debat over de beginselen in de politiek, Amsterdam

datum 11 juni 2013 20:00
plaats Amsterdam
locatie Da Costakade 102 Toon locatie
aanwezigen J.P. (Jan) Pronk i, E.C.M. (Erik) Jurgens i, R.H. (René) Cuperus i, J.C. (Jan) Vos i e.a.
organisatie De Nieuwe Liefde i

Zijn er nog beginselen mogelijk in de politiek? De PvdA-prominenten Jan Vos (Tweede Kamerlid), Erik Jurgens (oud Eerste en Tweede Kamerlid), René Cuperus (wetenschappelijk medewerker van de Wiardi Beckman Stichting) en Bart van Bruggen (namens de Jonge Socialisten) gaan in discussie met Jan Pronk n.a.v. zijn vertrek uit de Partij van de Arbeid. O.l.v. journalist Frénk van der Linden. Er is ruim aandacht voor vragen uit de zaal en meesterpianist Gerard Bouwhuis verzorgt de muzikale intermezzi.

Pronk zegt zich nog steeds sociaaldemocraat te voelen en zich juist daarom niet langer thuis te weten bij de Partij van de Arbeid, ‘die zich steeds verder heeft verwijderd van de beginselen van de sociaaldemocratie’. Met name ten aanzien van de ontwikkelingssamenwerking en het vreemdelingenbeleid is de PvdA een koers gaan varen waarmee Pronk zich niet langer kan identificeren. Lees de openbare brief waarin hij afscheid neemt van de PvdA op zijn weblog »

Afronding: ca 21.30 uur.

Foto: Rio Holländer


1.

De Nieuwe Liefde

Stichting De Nieuwe Liefde organiseert publieke programma's over religie, cultuur en maatschappij. Daarnaast is ruimte voor poëzie, muziek en theater en wordt een tijdschrift uitgegeven, Roodkoper. De stichting beheert en verspreidt tevens het werk van dichter en theoloog Huub Oosterhuis, initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting.

2.

Meer over...