Jesse Klaver doet aftrap conferentie "Provinciale Natuurkansen voor GroenLinks", Nunspeet

Nunspeet met uitzicht op Dorpskerk
datum 8 juni 2013 10:30
plaats Nunspeet
locatie Buitencentrum Veluwe Noord Staatsbosbeheer, Plesmanlaan 2 Toon locatie
aanwezigen J.F. (Jesse) Klaver i, P.H.M. (Paul) Smeulders i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De afgelopen jaren is een verandering in het Nederlandse natuurbeleid ingezet en deze is nog niet afgelopen. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat de provincies een veel grotere rol in het natuurbeleid krijgen dan voorheen. Wat betekent dat eigenlijk voor mensen die actief zijn in de landelijke en provinciale politiek?

De Landelijke Werkgroep Natuur van GroenLinks organiseert op zaterdag 8 juni 2013 een conferentie.

De opening wordt gedaan door Jesse Klaver, Tweede Kamerlid en zal gaan over welke ambities de Tweede Kamerfractie heeft met betrekking tot natuurbeleid. Dagvoorzitter is Paul Smeulders, Statenlid GroenLinks Brabant.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma:

10.00 Inloop

10.30 Opening door Jesse Klaver, Tweedekamerlid GroenLinks.Welke ambities heeft de TK-fractie m.b.t. natuurbeleid?

10.45 Decentralisatie Natuurbeleid. Kansen voor een mooiere provincie. Door Niels Jeurink (ecoloog bij Tauw en commissielid Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Kampen).

11.15 Natuurbeleid en politiek. Balanceren tussen successen en vieze handen maken. Van kolencentrale tot megastal. Door Wiebe van der Ploeg, ex-gedeputeerde in het Gronings College.

12.00 Pauze

12.45 Natuurnetwerk, grenzen en verbindingen. Door Gabriëlle van Dinteren, fractievoorzitter GL Provinciale Staten Drenthe.

13.15 Financiering natuur.

14.00 Is er toekomst voor soortenbeleid? Door Theo Verstrael, directeur SOVON (voor heen directeur vlinderstichting)

14.45 Eventueel veldbezoek

15.30 Afsluiting door de dagvoorzitter

15.45 Informele afsluiting

16.15 Einde

Aanmelding en/of informatie bij

hans.wijering@xs4all.nl


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...