Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Brussel

Berlaymontgebouw in Brussel
Kevin Bergenhenegouwen

Leden van de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengen maandag 27 mei een werkbezoek aan Brussel. Tijdens het werkbezoek zullen de Kamerleden zich op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen op het gebied van medische onderwerpen.

Het bezoek begint met een rondetafelgesprek met belangengroepen en consumentenorganisaties over medische onderwerpen zoals klinische proeven en medische hulpmiddelen. Vervolgens is een gesprek met betrokken Europarlementariërs over tabaksproducten.De Tweede Kamer heeft op 29 januari een behandelvoorbehoud geplaatst op het Europese voorstel voor een nieuwe tabaksproductenrichtlijn en met de Europarlementariërs zal worden gesproken over de knelpunten in deze richtlijn. In het Europese voorstel staan onder meer plannen voor afschrikwekkende plaatjes op sigarettenverpakkingen, een verbod op sigaretten met smaakjes en regels voor internethandel.

Na het gesprek met de Europarlementariërs heeft een ontmoeting plaats met dhr. Tonio Borg, Eurocommissaris voor Gezondheidsonderwerpen.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:

Mw. Helma Neppérus (delegatievoorzitter VVD)

Dhr. Arno Rutte (VVD)

Dhr. Tunahan Kuzu (PvdA)

Mw. Hanke Bruins Slot (CDA)

Mw. Renske Leijten (SP)

Mw. Pia Dijkstra (D66)

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hester Oomes, stafdienst Voorlichting, T. 070 - 3182184 of via persvoorlichting@tweedekamer.nl.


1.

Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Deze Tweede Kamercommissie i houdt zich bezig met onder meer de volksgezondheid, het welzijnsbeleid en de sport, en bereidt de behandeling van wetsvoorstellen op deze terreinen voor.

2.

Meer over...