Arjan Hehenkamp, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 mei 2013 12:00 - 13:30
plaats Den Haag
aanwezigen E. (Eimert) van Middelkoop i e.a.
organisatie Humanity House

Lunchlezing Bread & Brains #8: noodhulpverlening, hoe gaat dat precies? Een kritisch perspectief

Wil je het meeste uit je lunch halen? Kom naar de Bread & Brains lunchbijeenkomst met Arjan Hehenkamp, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen.

Hoe wordt noodhulp eigenlijk verleend onder acute crisisomstandigheden zoals in Syrië of Zuid-Soedan? Hehenkamp belooft vanuit zijn ervaring en visie een kritisch perspectief. Wat zijn in brede zin de tekortkomingen? Hoe is Artsen zonder Grenzen voornemens deze tekortkomingen aan te pakken en welke noodzakelijke maatregelen moeten binnen de noodhulpverlening, en daarmee ook door andere goede doelenorganisaties, worden doorgevoerd?

Over Arjan Hehenkamp

Arjan Hehenkamp is sinds juni 2011 directeur van Artsen zonder Grenzen. Hij werkt sinds 1992 voor de noodhulporganisatie en was betrokken bij missies in Somalië, Soedan, Afghanistan, Bosnië, Rwanda, de Democratische Republiek Congo, Servië, Ghana, Kroatië en Sierra Leone.

Bread & Brains #8 bijwonen???

Stuur een e-mail naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Bread & Brains #8'. Je ontvangt van ons per e-mail een bevestiging dat je op de gastenlijst staat.

Eerdere sprekers waren: oud-generaal Peter van Uhm, onderzoeker/journalist Frans Bieckman, directeur van ontwikkelingsorganisatie Hivos Manuela Monteiro, Speciale Vertegenwoordiger Natuurlijke Hulpbronnen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken Jaime de Bourbon Parme, President van het Libanon Tribunaal David Baragwanath en oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop.

Voertaal van Bread & Brains is Engels??

Lunch vanaf 12:00 uur ??

Start programma 12:30 uur??

Einde programma 13:30 uur ??

Toegang is € 10,00 (inclusief biologische lunch)


1.

Meer over...