Brief inzake toezegging bail-in bij een bank in financiele problemen - Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en de Faillissementswet, alsmede enige andere bevoegdheden in verband met de introductie van aanvullende bevoegdheden tot interventie bij financiële ondernemingen in problemen (Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen)

Deze brief is onder nr. E toegevoegd aan wetsvoorstel 33059 - Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en de Faillissementswet, alsmede enige andere bevoegdheden in verband met de introductie van aanvullende bevoegdheden tot interventie bij financiële ondernemingen in problemen (Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen); Brief inzake toezegging bail-in bij een bank in financiele problemen
Document­datum 22-03-2013
Publicatie­datum 22-03-2013
Nummer KST33059E
Kenmerk 33059, nr. E
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

33 059

Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en de Faillissementswet, alsmede enige andere bevoegdheden in verband met de introductie van aanvullende bevoegdheden tot interventie bij financiële ondernemingen in problemen (Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen)

BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 maart 2013

Bij de behandeling van het wetsvoorstel Bijzondere maatregelen financiële ondernemingen in uw Kamer heeft mijn ambtsvoorganger u toegezegd u te informeren over de zogenoemde bail-in bij een bank in financiële problemen. Bail-in betreft de mogelijkheid om, na de afboeking van het eigen vermogen, de crediteuren te dwingen om mee te betalen aan de afwikkeling van de bank door afschrijving van hun vordering, dan wel door (gedeeltelijke) conversie ervan in aandelen. Gaarne maak ik u bij deze attent op mijn recente antwoord1 op vragen vanuit de Tweede Kamer der Staten-Generaal, dat uitgebreid ingaat op bail-in (bijgevoegd). Met dit antwoord meen ik tevens aan uw verzoek om nadere informatie te hebben voldaan.

De minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffie nr. 150468.02

E


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.