Actie voor vluchtelingen- met Bram van Ojik, Linda Voortman, Ruard Ganzevoort, Marijke Vos en Margreet de Boer, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 23 maart 2013 13:00
plaats Amsterdam
locatie Start: Vluchtkerk (Erik de Roodestraat 16, Amsterdam West) Toon locatie
aanwezigen M.B. (Marijke) Vos i, A. (Bram) van Ojik i, J. (Judith) Sargentini i, L.G.J. (Linda) Voortman i, R.R. (Ruard) Ganzevoort i, M.M. (Margreet) de Boer i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Jaarlijks wordt van duizenden vluchtelingen het verzoek om asiel afgewezen. De 'uitgeprocedeerde asielzoekers' moeten volgens de Nederlandse overheid terug naar hun land. Maar in een groot deel van de gevallen is dat onmogelijk. Ze kunnen dus nergens heen. Ondanks protesten is er tot op de dag van vandaag geen enkele verbetering gekomen in het Nederlandse vluchtelingenbeleid. Nu is het moment dat te veranderen. De vluchtelingen willen een oplossing. Samen kunnen we hier voor zorgen.

GroenLinks vindt dat er landelijk een duurzame oplossing moet komen voor asielzoekers die tussen wal en schip vallen. Daarom steunen we demonstratie op 23 maart: "Geen vluchteling op straat of in de cel!" Vanuit de Tweede Kamerfractie zijn in ieder geval Bram van Ojik en Linda Voortman aanwezig, vanuit de Eerste Kamerfractie Ruard Ganzevoort, Marijke Vos en Margreet de Boer, vanuit het Europees Parlement is Judith Sargentini aanwezig.

Bekijk ook:


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...