Brief inzake AMvB protocol afleggen huisbezoek - Een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek

Deze brief is onder nr. E toegevoegd aan wetsvoorstel 31929 - Regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek; Brief inzake AMvB protocol afleggen huisbezoek
Document­datum 08-02-2013
Publicatie­datum 08-02-2013
Nummer KST31929E
Kenmerk 31929, nr. E
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

31 929

Een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 februari 2013

Mijn voorganger, Staatssecretaris De Krom, heeft uw Kamer bij de plenaire behandeling van het wetsvoorstel houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek (31 929) toegezegd een protocol voor het afleggen van huisbezoeken te verankeren via algemene maatregel van bestuur en deze ter informatie aan uw Kamer te zenden (toezegging T01593).

Inmiddels heb ik de noodzakelijke uitvoeringstoetsen gevraagd bij de Sociale Verzekeringsbank, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen en het Uitvoeringspanel Gemeenten. Na ontvangst van het advies van de Raad van State en publicatie zal ik u de AMvB terstond toesturen, naar verwachting rond 1 juli 2013. Voorts verwijs ik u naar de vierde Verzamelbrief van 2012 waarin gemeenten op de hoogte gebracht zijn van de inwerkingtreding van de Wet huisbezoeken, conform de toezegging van mijn voorganger deze wet onder de aandacht van gemeenten te brengen (toezegging T01592). Daarin is gemeenten ook de komst van de AMvB meegedeeld.

Deze Verzamelbrief, verzonden op 21 december 20121 aan gemeenten en ter informatie aan de Tweede Kamer, treft u als bijlage aan. Voortaan zal ik de Verzamelbrief ook uw Kamer ter informatie doen toekomen.

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Ter inzage gelegd op de afdeling Inhoudelijke ondersteuning onder griffie nr. 150123.02

E


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.