Privacy en de cloud: hoe veilig zijn jouw gegevens? 19:30, pakhuis de Zwijger te Amsterdam

datum 28 februari 2013 19:30
plaats Amsterdam
locatie pakhuis de Zwijger te Toon locatie
aanwezigen J. (Jacob) Kohnstamm i, J. (Judith) Sargentini i e.a.
organisatie DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS) i

Dataprotectie: nieuwe Europese spelregels

Europa krijgt nieuwe spelregels over de bescherming van persoonsgegevens. Weten we de balans tussen privacy en innovatie te bewaren? Wie bewaart eigenlijk jouw gegevens en voor hoe lang? Is het nodig dat jouw provider bijhoudt wie je mailt en die mails jarenlang opslaat?

En als eurocommissaris Kroes Europa naar de cloud wil brengen, zijn onze gegevens daar dan veilig? Wie is de eigenaar van jouw stukje cloud: bepaal jij zelf wie toegang heeft tot jouw foto's, mail of financiële administratie? En ook al heb je niks te verbergen: vind jij het een fijn idee dat bedrijven in jouw gegevens grasduinen en ongevraagd je mooie aanbiedingen doen?

Debatteer met Europese Groenen

Allemaal vragen waar het Europees Parlement zich de komende tijd over buigt. Het Europarlement werkt aan haar visie op voorstellen van de Europese Commissie rond de bescherming van gegevens. De Europese Groenen leveren de hoofdopstellers van deze visie en zij komen naar Amsterdam om jouw input te horen en het debat aan te gaan. Kom je ook?

Om in te schatten hoeveel mensen komen, vragen we je om je aan te melden voor de avond.

Kun je niet, maar wil je wel op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief over digitale vrijheid!


1.

DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS)

Deze in 1991 opgerichte politieke jongerenorganisatie is gelieerd aan de politieke partij GroenLinks i. DWARS is een organisatie voor en door jongeren van 14 tot 28 jaar die zich betrokken voelen bij groene en linkse politiek. De organisatie kent verschillende afdelingen, verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

2.

Meer over...