Netwerkbijeenkomst 'Politiek op het departement', Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Donderdag 2 april 2020
kalender

Netwerkbijeenkomst 'Politiek op het departement', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 januari 2013 20:00
plaats Den Haag
locatie Den Haag Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) de Krom i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Onder de noemer „Politiek op het departement” organiseert Liberaal Publiek op dinsdag 22 januari 2013 een netwerkbijeenkomst over de relatie tussen politicus en ambtenaar. Vanuit de praktijk zullen we met oud-staatssecretaris Paul de Krom en directeur-generaal Jaap Uijlenbroek van het Ministerie van BZK ingaan op de kenmerken van deze relatie, onderlinge verwachtingen en opgedane ervaring.

De bijeenkomst start om 20:00u en wordt om 21:00u gevolgd door de Liberaal Publiek Nieuwjaarsborrel. Locatie is ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat aan de Hofweg te Den Haag. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen en kunt u aanmelden via deze link. Wanneer u alleen deelneemt aan de Nieuwjaarsborrel hoeft u zich niet vooraf aan te melden.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...