Flevoland: In2Politics met Annemarie Jorritsma

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 22 februari 2013 19:00
aanwezigen A. (Annemarie) Jorritsma-Lebbink i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Annemarie Jorritsma: ze is begonnen als gemeenteraadslid in Bolsward, doorgestroomd naar de Tweede Kamer, benoemd tot minister van Verkeer en Waterstaat en in kabinet-Kok II vice-minister-president en minister van Economische Zaken geweest. Als kers op de taart is Jorritsma in augustus 2003 benoemd tot burgemeester van Almere.

Afgelopen december kon Annemarie Jorritsma onverhoopt niet aanwezig zijn, maar om het goed te maken zal zij op vrijdag 22 februari bij ons langskomen. In de sociëteit van studentenvereniging ['endzjin] gaan we het over haar tijd in de politiek hebben, maar we zullen ook haar kennis uit de Tweede Kamer meenemen naar bijvoorbeeld het tot stand komen van een regeerakkoord. Hoe werkt dat en welke rol hebben ministers en Tweede Kamerleden hierin eigenlijk? Mocht je vragen hebben over de Nederlandse politiek, op nationaal of regionaal niveau, is dit hèt moment om ze te stellen!

Je kunt de sociëteit is vinden op de Rentmeesterstraat 2 te Almere, minder dan 5 minuten lopen vanaf het station! Vanaf 19:00 uur kun je binnenlopen, de activiteit zelf zal rond 19:30 uur beginnen.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...