Brief regering; Urgentie over de behoeftestellingsfase van het project Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS) - Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS)

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 33468 - Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS) ; Brief regering; Urgentie over de behoeftestellingsfase van het project Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS)
Document­datum 11-01-2013
Publicatie­datum 11-01-2013
Nummer KST334683
Kenmerk 33468, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

33 468

Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS)

Nr. 3

BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 januari 2013

Over de behoeftestellingsfase van het project Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS) is de Kamer geïnformeerd met de brief van 2 november 2012 (Kamerstuk 33 468, nr. 1) en de antwoorden op de feitelijke vragen hierover (Kamerstuk 33 468, nr. 2). De vaste commissie voor Defensie (VCD) heeft mij verzocht de urgentie van de behoeftestel-lingsfase van het project DBBS in een brief uiteen te zetten (ingezonden op 20 december 2012). Met deze brief ga ik in op het verzoek van de VCD.

Het project DBBS betreft de bedrijfsmatige vervanging van de verouderde bewakings- en beveiligingssystemen van de statische defensielocaties. Het betreft geen strategisch materieelproject maar een vastgoedproject met een ICT-component. De huidige systemen bereiken vanaf 2014 het einde van hun levensduur. Voorzien is dat het project in 2013 wordt aanbesteed. De voorbereidingen van de aanbesteding zijn inmiddels in een vergevorderd stadium. Hierbij worden geen onomkeerbare stappen gezet totdat de besluitvorming over de behoeftestelling is voltooid. Alle voorbereidingen van de aanbesteding die in dat kader mogelijk waren, zijn inmiddels uitgevoerd. Voor de volgende stap moet de behoeftestel-lingsfase worden afgesloten. Hiervoor is parlementaire behandeling noodzakelijk en tot die tijd kan het project niet worden voortgezet. Indien dit stadium langer duurt dan aanvankelijk was voorzien, kan dit leiden tot een vertraging bij de aanbesteding, waardoor Defensie mogelijk moet voorzien in tijdelijke vervangingsmaatregelen om het vereiste bewakingsniveau te kunnen garanderen. Daarnaast kan dit ertoe leiden dat de beoogde opbrengsten later worden bereikt.

De minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.