Van Veldhoven genomineerd voor Groenste Politicus

Met dank overgenomen van S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, gepubliceerd op dinsdag 7 juni 2011.

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven is genomineerd voor de titel Groenste Politicus van 2011. De Groenste Politicus, een initiatief van Natuurmonumenten, komt dit jaar uit de rangen van PvdA, SP of D66. Lutz Jacobi (PvdA) en Henk van Gerven (SP) strijden samen met van Veldhoven voor deze eer. Natuurmonumenten wil met deze verkiezing aandacht vragen voor natuur en landschap in zowel de Tweede Kamer als de rest van Nederland.

Natuurmonumenten nomineert Van Veldhoven vanwege haar heldere en niet dogmatische inzet in debatten. De D66-politica kreeg zes moties aangenomen waarvan Natuurmonumenten er drie als ‘zeer goed’ voor de Nederlandse natuur kwalificeerde.

Van Veldhoven: “Ik voel me zeer vereerd. Ik ben vorig jaar met veel enthousiasme met natuur aan de slag gegaan en het is natuurlijk fantastisch als dat zo snel gewaardeerd wordt. Je loopt vaak op tegen de betonnen muur van de coalitie, die bezig lijkt met een afrekening met de natuur. Ik vind dat fundamenteel fout. Maar ik blijf zoeken naar wat wel kan. Dat is in de praktijk toch de manier waarop je het meest bereikt.”

Dinsdag 14 juni wordt bekend wie van de drie kandidaten zich de Groenste Politicus van 2011 mag noemen. De directeur van Natuurmonumenten, Jan Jaap de Graeff, reist daarvoor af naar Den Haag en zal op het Plein voor het Kamergebouw de uitreiking verzorgen.