Ybeltje´s Inspiratie Tour 2012 - Tegen de wind in zonder subsidie

Met dank overgenomen van Y. (Ybeltje) Berckmoes-Duindam i, gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2012, 9:10.

in Ybeltje's Inspiratie Tour

Heel hard rijden tegen de wind in zonder te trappen. De mannen van Team Anemo doen dit zonder subsidie in hun zelfontworpen racewagen. Vandaag, 23 augustus 2012 ging ik in Den Helder langs bij Racing Aeolus op de zeedijk.@RacingAeolus is een internationale competitie voor het ontwerpen van het beste Wind Powered Vehicle (WPV): een voertuig voorzien van een rotor. De racewagens rijden met behulp van de wind, tegen de wind in en dat kan hard gaan. De maximum snelheid is namelijk de windsnelheid. In Den Helder staat vrijwel altijd wind en de kans is groot dat hier een snelheidsrecord wordt verbroken.

Ik trof het Team Anemo uit Delft tussen de deelnemers. Wat opviel was dat uitsluitend mannen met de voertuigen bezig waren. Ik kan natuurlijk die ene vrouw over het hoofd hebben gezien. En dat Team Anemo www.teamanemo.com hun raceauto had uitgerust met een smart en sexy roze met witte rotor, jawel!

De mannen van team Anemo hadden een duidelijk mening over windenergie en subsidie: ``Niet strikt noodzakelijk. Zonder subsidie is veel mogelijk. Hun voertuig is ook zonder subsidie tot stand gekomen. Wat wel nodig is, is dat er geen misleidende informatie wordt gegeven over alternatieve energie. En dat het mogelijk wordt gemaakt om nieuwe ontwikkelingen toe te passen op kleine schaal. Zo´n tegen-de-wind-in-rotor past gemakkelijk op een dak van een woonhuis. Gek ook dat warmtepompen in Nederland zo weinig worden gebruikt. Dat ouderwetse boiler gebruik, dat mensen dat nog kopen. Ook missen ze ingenieurs met kennis van zaken in de Tweede Kamer.´´ Zo, daar kon ik het weer mee doen.

Bedankt mannen van Team Anemo voor de inspiratie! www.teamanemo.com

Een roze rotor op het dak van het torentje…..picture that!

Informatie over het evenement dat nog tot zaterdag 25 augustus 2012 duurt www.windenergyevents2012.com. In de zomer van 2008 werd de eerste editie van Racing Aeolus georganiseerd in Nederland door ECN en de vereniging Windenergy Events (WEE).

@racingaeolus

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Ybeltje Berckmoes