Sta op tegen kanker

Met dank overgenomen van L.Th. (Lea) Bouwmeester i, gepubliceerd op woensdag 28 november 2012, 17:02.

In het kader van de actie Sta op tegen kanker, was ik zondag bij de voetbalwedstrijd PSV-Vitesse. Ik sprak daar met Maarten van der Weijden. Het zwemtoptalent dat leukemie kreeg en overwon. Hij vertelde mij dat hij er nog was dankzij al die mensen die doneerden aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Donaties zorgen er voor dat het KWF onderzoek en behandeling van kanker kan verbeteren. De uitspraak van Maarten vond ik zeer indrukwekkend. Hij is er nog door mij, omdat ik donateur van KWF ben, en door al die mensen die dat met mij zijn.

Vanavond op Nederland 1 is de televisieshow van Sta op tegen kanker. Deze actie is opgezet om geld in te zamelen voor het KWF, zodat onderzoek gefinancierd kan blijven worden. Onderzoek helpt namelijk om de overlevingskansen van mensen met kanker te vergroten.

Gezondheid is ons belangrijkste bezit. Daarom sta ook ik op tegen kanker, om een steentje bij te dragen aan snellere detectie van de ziekte en een betere behandeling. Voor patiënten die ziek worden, voor hun omgeving, voor de samenleving. We kunnen vliegen naar de maan, een topprestatie, laten we er dan ook voor zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Draag ook bij en sta met mij op tegen kanker.