SPORT & CULTUUR: GROEIEN TEGEN DE VERDRUKKING IN

Met dank overgenomen van R.F.A. (Astrid) Oosenbrug-Blokland i, gepubliceerd op zaterdag 10 maart 2012, 10:14.

Ook in Lansingerland is er de komende jaren minder gemeentelijke subsidie beschikbaar voor sport & cultuur. Bezuinigingen zijn ook hier onvermijdelijk. Wat moeten onze sportverenigingen en culturele instellingen zoals de Bibliotheek Oostland nu doen? Hun aanbod aan activiteiten verminderen of toch zelf aan de slag gaan om hun voorzieningen pakket in stand te houden? Maar hoe versterk je in tijden van bezuinigingen eigen initiatieven? Hoe kom je aan extra geld? Wat hebben sport en culturele organisaties daarvoor nodig? Hoe kan de gemeente activiteiten die ook zij belangrijk vindt toch een impuls blijven geven, wat kunnen organisaties daaraan zelf doen en waar kunnen inwoners en bedrijven een handje bij helpen?

Over al deze vragen en mogelijke antwoorden organiseert de PvdA Lansingerland op maandag 28 maart 2011 in de vestiging van de Bibliotheek Oostland in Bergschenhoek (Notaris Kruytstraat 10) een publiek debat. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: gratis.

Aan dit debat werken mee: Jetta Klijnsma (Tweede Kamerlid voor de PvdA en voormalig Staatssecretaris en wethouder van Den Haag), Petra Togni (directeur van de Bibliotheek Oostland), Jacques Thoen (voorzitter van de VLL) en Terry Ezra (deskundige publiek-private samenwerking in kunst & cultuur in Engeland). Voorzitter is Leo Suyker, oud-wethouder van Pijnacker-Nootdorp.

Het debat “Sport & cultuur: Groeien tegen de verdrukking in!” is interessant voor inwoners van Lansingerland die betrokken zijn bij de sport, de toekomst van onze kunst & cultuur, ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben, maatschappelijke en vrijwilligers organisaties die tegen vergelijkbare problemen aanlopen, geïnteresseerde inwoners en, natuurlijk, de politiek. Kortom, voor heel Lansingerland want het gaat om zaken die ons allemaal aangaan.

Debatteer dus mee op maandag 28 maart en zoek samen naar oplossingen om de toekomst van onze sport & cultuur veilig te stellen!

Meer informatie: Gerard Bovens, fractie PvdA Lansingerland, tel 010-5114475 bovens49@hetnet.nl