Liesbeth blogt: op campagne in Goeree-Overflakkee

Met dank overgenomen van L. (Liesbeth) van Tongeren i, gepubliceerd op maandag 12 november 2012.

Goeree-Overflakkee gaat van vier gemeenten naar één en daarom zijn er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen, op 21 november. GroenLinks heeft 900 stemmen nodig om hier voor het eerst een raadszetel te bemachtigen. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren hielp zaterdag mee bij de campagne: "Het eiland bleek niet alleen mooier en opener te zijn dan ik al wist, het bleek ook groener en linkser te zijn. Wat een stevige en enthousiaste afdeling!"

Zaterdag beloofde een regenachtige dag te worden, maar het bleef niet alleen droog, het werd gezellig op een warme manier. Goeree Overflakkee bleek niet alleen mooier en opener te zijn dan ik al wist, het bleek ook groener en linkser te zijn. Kiezers waren er hartelijk en geïnteresseerd. Goeree Overflakkee blijkt een eiland waar belangrijke thema's spelen die ook landelijk aan de orde zijn.

Ik sprak een jonge meid die heel graag woont op het eiland maar oploopt tegen een gebrek aan openbaar vervoer en vermaak voor mensen van haar leeftijd. "Niets mag hier",vond ze. Ontzettend jammer! Een oudere vrouw met diverse gezondheidsproblemen die zich zorgen maakte of er in de toekomst wel voldoende woonruimte is voor mensen met lichamelijke beperkingen sprak me aan. Ze stemde eigenlijk nooit, maar beloofde dat nu voor het eerst toch te gaan doen. Op GroenLinks uiteraard. Ik had een mooi gesprek met een jongen die voorheen in de wajong zat en nu in het Diekhuus als vrijwilliger aan de slag is. Hij wil sierbloemen gaan telen en elke week bij een bijzondere Flakkeenaar langs om een bosje aan te bieden. Dat zijn toch schitterende ideeën?

Hierna mocht ik het Groene Lintje uitreiken aan de directeur van Deltawind. Een lokale coöperatie die de groene en duurzame idealen van GroenLinks eigenlijk even krachtig in de praktijk brengt als de zeven andere genomineerde bedrijven. Mooie mensen allemaal. Ook de hulpvaardige Rotterdamse GroenLinksers verdienen een pluim voor hun inzet. En met zo een lokaal team moet Kris wel een zetel halen in de raad. Zelfs de erwtensoep was bijzonder. Wat een stevige en enthousiaste afdeling. Wat een groen eiland. Wat een zin in de toekomst!

Op de foto: Liesbeth van Tongeren (l) en lijsttrekker Kris Spionjak (r). Meer foto's vind je op de site van Goeree-Overflakkee