Uitreiking Banningprijs 2012 door Wouter Bos, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 18 november 2012 14:30
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed, Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen W.J. (Wouter) Bos i, R.A. (Ruud) Koole i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Wouter Bos reikt zondag 18 november de Banningprijs uit. Voor de uitreiking spreken Banningkenner Rob Hartmans en oud-PvdA-voorzitter Ruud Koole over het jaarthema van de Banning Werkgemeenschap ‘Wat is een goede samenleving’. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zelfstandig journalist en historicus Rob Hartmans publiceerde onlangs het boek ‘Vijandige broeders?’ Daarin toont hij zich een groot kenner van Willem Banning, wiens denken en betekenis volgens hem zwaar is onderschat. Hartmans zal een beeld schetsen van Bannings ideeën over mens en samenleving en aangeven in hoeverre zijn oplossingen nog actualiteitswaarde hebben.

Eerste Kamerlid Ruud Koole was lange tijd voorzitter van de PvdA. Hij was een van de auteurs van het geldende beginselmanifest van de PvdA. Hij spreekt over de hedendaagse sociaaldemocratie en het goede leven.

Om 16:00 uur reikt Wouter Bos de Banningprijs 2012 uit aan een van de vier genomineerden. Wouter Bos is voorzitter van de jury voor de Banningprijs 2012. Hij gaat met de prijswinnaar en genomineerden in gesprek over het thema van de prijs van dit jaar ‘Eerlijk delen, waarom eigenlijk’.

Meld je aan via Secretariaat@Zingeving.net of kijk voor meer informatie op www.Zingeving.net


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...