Bijeenkomst KC Limburg over Regeerakkoord, Roermond - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 14 juli 2020
kalender

Bijeenkomst KC Limburg over Regeerakkoord, Roermond

Sint-Christoffelkathedraal in Roermond, Nederland
© Anton Bussemaker
datum 9 november 2012 19:30
plaats Roermond
locatie Herten- Toon locatie
aanwezigen K.C.J. (Karin) Straus i, M.L. (Mark) Verheijen i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Zoals u weet is formeren en uiteindelijk regeren een kwestie van geven en nemen. Dat betekent dat we ook wat hebben moeten inleveren. Vooral het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies en daarnaast het loslaten van het volledig in stand houden van de hypotheekrente aftrek zijn zaken die we liever niet in het akkoord zouden hebben willen zien. Wij geven u graag de kans om met onze Kamerleden Mark Verheijen en Karin Straus in gesprek te gaan over het hoe en waarom van deze beslissingen.

U bent van harte welkom in De Oolderhof, Broekstraat 35 te Herten-Roermond.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...