Nacht van de Democratie, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 23 november 2012 20:00
plaats Groningen
aanwezigen R.H.L.M. (Roger) van Boxtel i, W. Koolmees i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Overal in de samenleving vernemen wij de rol van de overheid. Vaak is deze overheidsbemoeienis welkom of zelfs noodzakelijk, maar wil de overheid niet te veel voor ons regelen? Kunnen we bepaalde keuzes niet net zo goed of beter zelf maken? Kunnen bepaalde kwesties niet beter aan de private sector worden overgelaten? Om de discussie hierover aan te wakkeren, organiseert D66 Groningen op vrijdag 23 november wederom een Nacht van de Democratie.

Wat is de rol van de overheid bij onze pensioenen? Kan de keuze voor een pensioenfonds niet net zo goed door de burger zelf worden gemaakt? Zeker gezien de huidige ontwikkelingen zullen er werknemers zijn die graag hun eigen keuzes maken. Moet de overheid hier wel ingrijpen?

Wat is de rol van de overheid bij studentenhuisvesting? Moet zij daar een actieve rol in spelen, is hier een rol weggelegd voor de onderwijsinstellingen of dient dit te worden overgelaten aan private partijen?

Tijdens deze avond zal er in de stijl van het Lagerhuis, onder leiding van Roger van Boxtel i en met een grote rol voor het publiek, over bovenstaande onderwerpen worden gedebatteerd. Op die manier doen we hopelijk een stap in de richting van een oplossing. De Nacht zou de Nacht niet zijn als deze niet werd afgesloten met een gezellige borrel. Tijdens de borrel is er live muziek van, de winnaar van de Talent Award, Elle Alpha.

Theatersportvereniging Ulteam zal voor een verfrissende afwisseling zorgen.

Met deelnemers als Tweede Kamerlid Wouter Koolmees i, gemeenteraadsleden Paul de Rook (D66) en Eelko Eikenaar (SP), Bert Popken (gemeente Groningen), Ugo Hofman (TKP pensioenen), Wim Bulten (Bulten Kamerverhuur), Gaaike Eeuwema (Nijestee) en Vincent Buitenhuis (Kences) belooft het een interessante en gezellige avond te worden die u niet mag missen! Iedereen is welkom en de toegang is gratis!

Inloop: 19:30

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Restaurant Overstag (Gedempte Zuiderdiep 139, Groningen).

Voor meer informatie, klik hier.

Heeft u nog vragen? nvdd@d66groningen.com


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...