Interpellatie Nabestaandenwet

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 4 december 2008.

Onverwacht belandde ik vanmorgen in een interpellatiedebat met staatssecretaris Aboutaleb. Aanleiding waren uitspraken die hij had gedaan over een aanpassing van de Nabestaandenwet. De staatssecretaris wil dat voortaan ook weduwen met kinderen onder de 18 jaar na verloop van tijd een arbeidsplicht krijgen opgelegd.

Van der Vlies moest vanmorgen bij een hoorzitting aanwezig zijn waar het initiatiefvoorstel over de Winkeltijdenwet besproken werd. Daarom kon hij niet bij de interpellatie aanwezig zijn en ben ik ingevallen.

Namens de SGP heb ik vanmorgen duidelijk gemaakt dat wij het beslist oneens zijn met deze plannen. Wij maken ons sterk voor goede voorzieningen voor weduwen en wezen. Hulp en ondersteuning bij het zoeken naar werk is prima, maar een werkplicht voor alleenstaande ouders met opgroeiende kinderen is echt de verkeerde weg.

Omdat de agenda nogal druk is, heeft de voorzitter vanmorgen onze interruptiemogelijkheden beperkt tot drie. Helaas was ik dit vanmorgen in het vuur van het debat vergeten. Voordat ik het wist waren de drie interupties bij collega s opgemaakt en kon ik helaas de staatssecretaris zelf niet meer interrumperen.. Nou ja, het debat zal vast nog wel een vervolg krijgen!