ViP-festival met Mariëtte Hamer en Keklik Yücel, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 10 november 2012 12:00
plaats Groningen
locatie Het Paleis, Boterdiep 111 Toon locatie
aanwezigen M.I. (Mariëtte) Hamer i, K. (Keklik) Yücel i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Graag nodigen we je uit voor het tweede ViP (Vrouwen in de PvdA) festival. Het thema van dit festival is: Vrouwen & Leiderschap. Het festival begint om 12.00 uur met een lunch. Om 17.00 uur sluiten we feestelijk af met een informele borrel.

Programma

  • Kirsten van den Hul verzorgt de aftrap. Kirsten (Deventer, 1976) is The Change Agent. Ze presenteert, schrijft, adviseert en inspireert op het kruispunt van cultuur, diversiteit, communicatie en verandering. Kirsten schrijft een wekelijkse column in het AD en is in 2011 benoemd tot VN Vrouwenvertegenwoordiger. Meer informatie over Kirsten is te vinden op www.thechangeagent.nl
  • Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer gaat in dialoog met Bernadette Diekstra (bestuurder COP Peuteropvang en Opvoedingsondersteuning) over vrouwen en kinderopvang.
  • Keklik Yücel, eveneens Tweede Kamerlid, gaat met ons in gesprek over vrouwenparticipatie.
  • Elly Pastoor, wethouder sociale zaken in de stad Groningen zal een inleiding geven bij de workshop vrouwen en armoede en gaat in gesprek met deelnemers over de effecten van armoede.

Ook maken de noordelijke Tweede Kamerleden en Hans Spekman hun opwachting.

Amusement tussendoor is in professionele handen van Opera della Casa.

Het festival zal alle aanwezigen inspireren, maar met de uitkomsten van de discussies zullen Tweede Kamerleden in het bijzonder worden gevoed.

Aanmelden?

Graag! Via de reserveerlijn: 0900-9553. Reserveringscode: 5825. Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand.

Voor informatie: sitamikboeren@gmail.com


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...