Besluit van 13 oktober 2012 tot vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet van 4 oktober 2012, houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek (Stb. 463)

1.

Kerngegevens

Document­datum 19-10-2012
Publicatie­datum 19-10-2012
Kenmerk Stb. 2012, 482
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

  • Op de voordracht van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 9 oktober 2012, nr. IVV/OOG/2012/15234;
  • Gelet op artikel VIII van de Wet van 4 oktober 2012, houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek (Stb. 463);

Hebben goedgevonden en verstaan:

Enigartikel

De artikelen van de Wet van 4 oktober 2012, houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek (Stb. 463) treden in werking met ingang van 1 januari 2013, met uitzondering van artikel VIA.

Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is belast met de uitvoering van dit besluit dat in het Staatsblad zal worden geplaatst.

’s-Gravenhage,

13 oktober 2012

Beatrix

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. deKrom

Uitgegeven de negentiende oktober 2012

De Minister van Veiligheid en Justitie,

I. W.Opstelten

NOTA VAN TOELICHTING

Artikel VIII van de Wet van 4 oktober 2012, houdende een regeling in de sociale zekerheid van de rechtsgevolgen van het niet aantonen van de leefsituatie na het aanbod van een huisbezoek (Stb. 463) (hierna: de wet) voorziet in de mogelijkheid dat de artikelen van die wet in werking treden op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld. In het onderhavige besluit wordt van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

De artikelen van de wet, met uitzondering van artikel VIA, treden met ingang van 1 januari 2013 in werking. Bij artikel VIA van de wet wordt de Wet investeren in jongeren gewijzigd. Echter bij artikel II van de Wet van 22 december 2011 tot wijziging van de Wet werk en bijstand en samenvoeging van die wet met de Wet investeren in jongeren gericht op bevordering van deelname aan de arbeidsmarkt en vergroting van de eigen verantwoordelijkheid van uitkeringsgerechtigden (Stb. 650), is de Wet investeren in jongeren ingetrokken per 1 januari 2012 (inwerkingtredingsbesluit van 22 december 2011, Stb. 651). Gelet hierop treedt artikel VIA van de wet niet in werking.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

P. deKrom

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.