EP-bezoekerscentrum ontvangt 250.00 bezoekers in eerste jaar

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 11 oktober 2012, 14:04.

Het bezoekerscentrum van het Europees parlement i, het Parlamentarium, heeft veel te vieren een jaar nadat het voor het eerst zijn deuren voor het publiek opende. Met zijn interactieve tentoonstelling trok het Parlamentarium 250.000 bezoekers, ontving een aantal kunst- en toerisme prijzen en is geprezen door Tripadvisor als één van de top dingen om te doen in Brussel. Het biedt een originele en informatieve manier om te ontdekken hoe de EU i zich ontwikkelde en hoe het werkt.

Bezoekers uit alle delen van de wereld

In iets minder dan een jaar verkenden 250.000 bezoekers het Parlamentarium. De meesten van hen kwamen uit België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Polen, maar 15% van hen kwam van buiten de EU.

Het bezoekerscentrum kan worden bezocht in 23 talen en in gebarentaal. Het is elke dag geopend en de toegang is gratis.

Het centrum is ook heel populair bij studenten. Meer dan 5.000 van hen namen deel aan een interactief rollenspel waarin ze de rol van parlementslid op zich namen om te zien hoe dat is.

Tijdelijke tentoonstellingen

Het Parlamentarium biedt ook vaak onderdak aan tijdelijke tentoonstellingen. De huidige tentoonstelling laat stukken uit de kunstcollectie van het Parlement zien en loopt nog tot 31 oktober. De volgende tentoonstelling zal worden gewijd aan de Sacharovprijs en is te bezoeken van 15 november 2012 tot 26 februari 2013.