Manon Fokke op campagne in Twente

Met dank overgenomen van H. (Manon) Fokke i, gepubliceerd op maandag 27 augustus 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Manon Fokke

Deze week is het campagneteam van Manon Fokke op campagne in Twente.

Op woensdag is het team te vinden op de weekmarkt in Vriezenveen en 's middag is het team aanwezig op de Universiteit Twente. Donderdag, 30 augustus, staan Vroomshoop en Almelo op de agenda. Komende zaterdag, 1 september, is het campagneteam ondermeer te vinden in Almelo, Westerhaar, Den Ham en Vriezenveen. Ook staan Ommen en Hardenberg die dag op de agenda.

Manon Fokke (16-01-1976) staat nummer 32 op de kandidatenlijst van de PvdA. Manon is geboren en getogen in Vriezenveen, Overijssel. Ze doorliep het Christelijk Lyceum in Almelo. In 1996 is Manon naar het zuiden vertrokken om rechten te gaan studeren in Maastricht. Manon werkte geruime tijd bij de rechtbank Maastricht en is op dit moment griffier van de Universiteitsraad van de Universiteit Maastricht.

In 2005 besloot Manon dat het tijd werd om politiek actief te worden en stelde ze zich kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zij kwam in 2006 in de Maastrichtse gemeenteraad. In 2007 werd ze door haar fractie gekozen tot fractievoorzitter.

In maart 2012 werd Manon geselecteerd voor de Den Uyl-leergang, een anderhalf jaar durende interne opleiding van de PvdA die bestemd is voor politieke toptalenten die de ambitie hebben een rol te spelen als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer of als (lokale) bestuurder.

Hoewel Manon al 16 jaar in Maastricht woont, is haar band met Twente nog altijd sterk. Alle familieleden van Manon wonen nagenoeg in Twente.

Manon Fokke: Als geboren Tukker, en nu alweer 16 jaar woonachtig in Limburg, weet ik hoe belangrijk de regio is. Ook weet ik welke problemen er in de regios spelen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten in de Tweede Kamer. Ook vind ik dat de regio beter vertegenwoordigd moet worden in Den Haag. Ik hoop dan ook dat ik na 12 september de kans krijg om de regio in Den Haag te vertegenwoordigen.