SEVEN - 7 maart 2011

Met dank overgenomen van J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, gepubliceerd op dinsdag 15 februari 2011, 12:54.

in Nieuws

SEVEN Nederlandse politici op het podium met internationaal theaterstuk

'Seven' is het gedramatiseerde levensverhaal van zeven vrouwelijke mensenrechtenactivisten in zeven verschillende landen. Zeven politica's staan op het podium: Pia Dijkstra (D66), Nebahat Albayrak (PvdA), Mirjam Sterk (CDA), Mariko Peters (GroenLinks), Gerdi Verbeet (PvdA), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Farah Karimi (Algemeen directeur Oxfam Novib). Zij vertolken de levensverhalen van deze moedige vrouwen. Een evenement dat u niet mag missen, aan de vooravond van Wereldvrouwendag. Ik nodig u graag uit voor deze voorstelling!

'Seven' gaat als een lopend vuurtje over de wereld. Na Amerika en Zweden is de beurt aan Nederland. Hillary Clinton kondigde de voorstelling in Amerika aan met: 'Het stuk geeft een krachtig portret van zeven moedige vrouwen die allen de wereld om zich heen hebben verbeterd.' Meryl Streep deed het verhaal van een van de vrouwen.

Oxfam Novib organiseert deze avond om de kracht van vrouwen te vieren. Want naast het onrecht van armoede, lijden vrouwen ook onder culturele onderdrukking, uitbuiting en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Toch verenigen zij zich, tegen alle verdrukking in. Die moed verdient steun, en die biedt Oxfam Novib van harte.

Kaarten kunt op deze website bestellen: http://www.oxfamnovib.nl/aanmelden-seven.html

Director & producer Hedda Krausz Sjögren

www.sevenwomen.se

Geschreven door: Paula Cizmar, Catherine Filloux, Gail Kriegel, Carol K. Mack, Ruth Margraff, Anna Deveare-Smith en Susan Yankowitz.