Bungeejumpen tijdens de Eurekaweek

Met dank overgenomen van R.E. (Roald) van der Linde i, gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2012, 11:00.

Sprong in het diepe

Gratis bungeejumpen als je lid wordt van de VVD - geweldige actie van het Rotterdamse campagneteam. Ook deze kandidaat kon de verleiding niet weerstaan en sprong nog eens in het diepe.

En dan komt via de mail en via Twitter de onvermijdelijke vraag wat-of-dit met inhoud te maken heeft. Tja. Ten eerste: zo’n actie is bedoeld om het gesprek aan te kunnen gaan met de studenten. Maar liefst vier VVD-kandidaten waren woensdag en donderdag aanwezig. Sommige discussies zijn kort en oppervlakkig, andere lang en diepgaand, maar ze helpen ons onze mening te vormen en bij te stellen. Ten tweede: we zijn niet alleen een serieuze politieke partij, maar ook een club met gezelligheid. Daarmee onderscheiden we ons van alle andere partijen. En we hebben dus ook het enthousiasme om zo’n stunt als deze van de grond te trekken.

Over de inhoud: ik rolde gisteren van dit evenement meteen door naar een urenlange, serieuze sessie waarin de Rotterdamse amendementen op het verkiezingsprogramma werden doorgenomen. Discussies over de vraag of asielzoekers binnen 12 maanden duidelijkheid mogen verwachten, hoe je de bijstand wilt inrichten en hoe de solidariteit in de zorg kan worden behouden. Het is de combinatie van pret en serieuze discussie die de VVD zoveel kleur geeft.