Rutte pakt aan: De Bommen Berendloop

Met dank overgenomen van A.C.L. (Arno) Rutte i, gepubliceerd op maandag 20 augustus 2012.

>

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Arno Rutte
De vakantie is voorbij. Tenminste, mijn vakantie is voorbij. En terwijl velen nog aan het nagenieten zijn van het mooie weer komen de verkiezingen nu écht in een razend tempo in zicht. Verkiezingen die er toe doen, maar die nog niet echt leven. Tijd om daar verandering in te gaan brengen. Want er valt veel te kiezen op 12 september!

De VVD heeft een uitstekend thema voor de verkiezingen: Niet doorschuiven, maar aanpakken! Het doorschuiven wordt door veel partijen gepropageerd. Bezuinigen zou je moeten doen zodra het weer beter gaat met de economie. Tot die tijd moet er ‘geïnvesteerd’ worden. Helaas is het met het uitstellen van bezuinigen net als met het uitstellen van afvallen of het uitstellen van stoppen met roken: uitstellen maakt de problemen alleen maar groter en maakt het oplossen van die problemen steeds moeilijker. Soms worden door uitstel de problemen zelfs zo groot dat ze helemaal niet meer opgelost kunnen worden. Griekenland is daar het meest afschrikwekkende voorbeeld van.

Het mag duidelijk zijn: de VVD kiest níet voor uitstellen maar wil de problemen nú aanpakken. Dat is geen gemakkelijke keuze, want hoe noodzakelijk bezuinigingen ook zijn, ze doen wel pijn, zeker op korte termijn. Die pijn zorgt er echter wel voor dat het oplopen van de schuldenlast van ons land wordt gestuit en dat er voor de komende decennia weer perspectief komt. Daar zet ik me graag voor in!

Met het werken aan je gezondheid is het vaak net zo gesteld als met het op orde krijgen (en houden) van de overheidsfinanciën: je moet er aan blijven werken en het kost vaak op korte termijn pijn om te komen waar je wilt. Maar het is wel de moeite waard! Om die reden heb ik, ondanks dat ik nog maar net mijn vakantie heb afgerond, de handschoen opgepakt om samen met een enthousiast team van VVD Groningen mee te lopen met de 10 km van de Bommen Berendloop op zondagmiddag 26 augustus. Uiteraard waren er meer dan genoeg redenen om deelname uit te stellen: ik ben nog niet goed getraind, ik heb nog nooit een wedstrijd van meer dan 6,4 km gelopen, ik heb op 26 augustus eigenlijk helemaal geen tijd, etc. Maar uiteindelijk is het beter om juist nu de kans te grijpen weer meer te gaan bewegen en weer helemaal fit te worden. Ik pak die kans dus aan: op zondagmiddag 26 augustus ben ik van de partij bij de Bommen Berendloop. Wie schuift het bewegen ook niet langer door en doet met het VVD team mee? Inschrijven kan hier tot dinsdag a.s. 12.00u!

Update 24 augustus: Tja, daar ga je met je goede voornemens: de Bommen Berendloop gaat niet door. Waar Rutte wil aanpakken is dat de betrokkenen die de atletiekbaan een update moeten geven niet op tijd gelukt. Jammer, want het hele VVD team stond te popelen om al rennend aan de gezondheid te werken.

Uiteraard ga ik, ondanks de afgelasting van de Bommen Berendloop, gewoon door met hardlopen. Want wie aanpakt, moet ook doorzetten!