ICC´s Global Debate : Groeistrategie van Nederland in een weerbarstige markt, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 8 november 2012
plaats Utrecht
locatie Papendorpseweg 100 3528 BJ Utrecht Toon locatie
aanwezigen C.E.G. (Karien) van Gennip i, Ch.P. (Chris) Buijink i, R. (Rob) de Wijk i e.a.
organisatie The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) i

De huidige dynamiek van de wereldeconomie vraagt om een nieuwe strategie voor groei. Vooraanstaande ondernemers, bestuurders, academici en young potentials geven hierop hun visie tijdens het Global Debate van de International Chamber of Commerce Nederland.

De context van het Global Debate 2012 is uitdagend: de formatie in Nederland, de presidentsverkiezingen in de VS, de afnemende invloed van Europa, de opkomst van Azië en Afrika én de mondiale uitdagingen op het gebied van grondstoffen, milieu en energie.

Onder leiding van Arko van Brakel (directeur De Baak) gaat Rob de Wijk hierover in debat met Chris Buijink (secretaris-generaal ministerie van EL&I), Ab van der Touw (CEO Siemens Nederland), Karien van Gennip (directeur Private Banking ING Nederland) en de aanwezigen in de zaal.


1.

The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)

Deze organisatie houdt zich bezig met strategisch onderzoek op het gebied van vrede en veiligheid. Het HCSS geeft advies op het gebied van internationale en nationale defensie- en veiligheidsvraagstukken aan de overheid, internationale instituties en het bedrijfsleven. De organisatie werkt veel samen met politieke en ambtelijke besluitvormers en het hogere management van bedrijven. Het HCSC is in 2007 opgericht als onafhankelijke denktank, maar is gelieerd aan TNO.

Het onderzoek van het HCSS kenmerkt zich door onafhankelijkheid, een multidisciplinaire benadering, specialistische kennis en heeft een strategische oriëntatie. Het onderzoek richt zich met name op internationale vrede en veiligheid, geopolitieke ontwikkelingen en trends, conflictbeheersing, defensietransformatie en terrorisme. De organisatie combineert haar brede, conceptuele kennis met de kennis van TNO op het gebied van technologie en kwalitatieve en kwantitatieve methoden. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in de vorm van (beleids) aanbevelingen, strategische verkenningen en scenarioanalyses.

2.

Meer over...