Kamerlid Ziengs (VVD) zet tanden in digitale meldplicht recreatieondernemer

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op woensdag 19 oktober 2011.

Ondanks de toezegging van minister Verhagen (EL&I) dat recreatieondernemers zich niet hoeven aan te melden voor het digitale systeem van het Kadaster, wordt er door agentschap Telekom nog steeds gehandhaafd. Ook gesprekken van de RECRON met het ministerie van EL&I gaven geen zekerheid over de vrijstelling voor recreatieondernemers.

Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) vraagt de minister om er nu echt voor te zorgen dat recreatieondernemers geen last meer hebben van deze regel. Als de minister toezegt scheelt dit 25.000 euro voor een middelgroot bedrijf. Het terrein hoeft dan namelijk niet onnodig digitaal inzichtelijk gemaakt te worden voor het Kadaster.

In eerdere antwoorden heeft de minister aangegeven dat hij het eens is met Erik Ziengs dat recreatieondernemers niet aan deze verplichting zouden moeten voldoen. De oplossing die de minister aanreikt blijkt echter nog niet toereikend. Reden voor Kamerlid Ziengs om zijn tanden hier in te zetten:

‘Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de minister toezegt met een oplossing te komen, maar dat de uitzondering in de wet waarnaar hij verwijst niet van toepassing blijkt te zijn op deze recreatieondernemers, aldus Ziengs.

In samenwerking met de RECRON wil Erik Ziengs nu dat de minister definitief een uitzondering maakt voor recreatieondernemers om onnodige regeldruk te voorkomen.