VVD vraagt om uitbreiding van de Borgstellings Krediet Regeling

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op donderdag 3 november 2011.

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs heeft bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van EL&I gepleit voor een uitbreiding van de huidige Borgstellings Krediet Regeling. Ook de mogelijkheden van het MKB+ Fonds, de BMKB en de GO-faciliteit moeten worden uitgebreid. Het MKB moet onder de huidige omstandigheden beter toegang krijgen tot bedrijfskredieten.

Erik Ziengs daarover: “Als wij terug willen naar meer economische groei, dan moet met name het MKB de komende jaren makkelijker aan krediet kunnen komen. De toegang tot krediet is zeer bepalend voor het investeringsvolume en de productiecapaciteit van het bedrijfsleven. Daarmee is het mede bepalend voor de toekomstige economische groei van Nederland. Het uitbreiden van de Borgstellingskredietregeling en het invullen van het MKB+ fonds zou daarvan een begin kunnen zijn.”

Wat de VVD betreft moet ook het stimuleren van private investeringen de allerhoogste prioriteit hebben. Daarom wil Erik Ziengs de borgstellingsregelingen, waarbij de overheid garant staat voor een gedeelte van deze investering, uitbreiden. Niet alleen banken moeten er gebruik van kunnen maken. Ook private durf-investeerders zouden dezelfde zekerheid als banken moeten kunnen krijgen. Op deze manier kan er op korte termijn een veel privaat geld vrijkomen waar alle ondernemers van kunnen profiteren.