Maandag 3 september a.s.: Groninger Ondernemersavond met Erik Ziengs

Met dank overgenomen van E. (Erik) ZiengsĀ i, gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2012.

De Groninger VVD wil dat ondernemers de Stad overnemen. Dat is althans het onderwerp van de speciale avond die zij op 3 september a.s. beleggen in het Heerenhuis in Groningen. En VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs is gevraagd om uit te leggen hoe dat het beste aan de vork gestoken kan worden. Iedereen is uitgenodigd om over dit onderwerp de discussie aan te gaan.

De Groninger VVD zou wel eens willen weten wat er gebeurt als ondernemers het in de Stad voor het zeggen krijgen. Welke effecten dat zouden hebben op ondernemers uit verschillende branches. Aan de hand van prikkelende stellingen gaan ondernemers daarover met elkaar aan de slag en in de slag. Want volgens de VVD kan Stad Groningen best wel wat ondernemender.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen:

  • Ondernemers krijgen vaak zeer laat te horen dat bouwwerkzaamheden gepland zijn. Daardoor zijn winkels en bedrijven vaak langdurig slecht bereikbaar.
  • Hoe kan de bereikbaarheid van de Stad en in de Stad verhoogd worden?
  • Groningen komt structureel geld tekort en probeert dat te bestrijden met zwaardere ondernemerslasten. Kan dat zomaar?
  • De regeldruk van de Gemeente is niet alleen onnodig hoog, maar soms ook onzinnig. Hoe kan die regeldruk omlaag?
  • Hoe kunnen starters en de vestiging van nieuwe bedrijven beter ondersteund worden?

VVD-er Erik Ziengs heeft zowel het MKB als de ZZP-ers, de toeristische branche als de verminderde regeldruk in portefeuille. En is dus bij uitstek degene die de discussie kan aanzwengelen. Aan de hand van deze vragen moet een gezamenlijke Stadsvisie ontwikkeld worden. Deze Stadsvisie zal aan het eind van de avond worden gepresenteerd aan Eelco Koehoorn, voorzitter van VNO-NCW Groningen.

De avond begint om 20.00 uur, is vrij toegankelijk en iedereen is welkom.