Ik vraag je om je stem

Met dank overgenomen van M.H.P. (Martijn) van Dam i, gepubliceerd op woensdag 12 september 2012, 1:14.

Vandaag mag je stemmen. Deze verkiezingen zullen bepalen hoe onze toekomst eruit ziet. Het wordt ongelooflijk spannend. Twee jaar geleden scheelde het een zetel, vandaag zou één stem het verschil kunnen maken. Ik vraaag je om je stem en je vertrouwen om met de PvdA Nederland sterker en socialer te maken.

Als je gaat stemmen, geef je aan politici je vertrouwen. Daarom vraag ik je niet lichtvaardig of je op mij wilt stemmen. Het gaat vandaag om onze toekomst. Over hoe we uit de eurocrisis en de financiële misère komen. Maar ook om wat we op gaan bouwen. Een sterkere economie die meer draait op innovatie, technologie en duurzaamheid. Een socialere samenleving waarin de zorg weer echt om mensen draait en waarin we allemaal naar draagkracht een steentje bijdragen. Dat is de balans tussen sterker en socialer die de reden was dat ik ooit de PvdA koos als mijn partij. En dat is ook de koers waar ik me voor zal inspannen de komende jaren. Sociaal, maar tegelijk zorgen voor vooruitgang.

Dit is een tijd die vraagt om politici die eerlijk de dilemma's durven schetsen waar we voor staan. Politici met het lef moeilijke onderwerpen aan te snijden. Politici die niet slechts naar de volgende verkiezingen kijken, maar vooral naar de volgende generatie. Politici die begrijpen dat opkomen voor andere mensen doorzettingsvermogen en vastberadenheid vergt. Zo heb ik de afgelopen jaren politiek willen bedrijven. En zo wil ik dat de komende jaren doen.

Ik zette me in voor de bescherming van consumenten, voor de veelzijdigheid van de media, voor vrijheid op internet, voor seculiere waarden en de rechten en vrijheden van alle Nederlanders, ongeacht afkomst of geloof, voor veiligheid en mensenrechten wereldwijd. Dat is mijn koers. Progressief, vrijzinnig en sociaal.

Om de komende jaren het verschil te kunnen maken, vraag ik vandaag om je stem. Jouw vertrouwen om Nederland vooruit te helpen en socialer te maken. Het wordt ongelooflijk spannend. Twee jaar geleden was het verschil tussen de VVD en de PvdA één zetel. Vandaag zou één stem het verschil kunnen maken. Dat kan jouw stem zijn. Als je vandaag je stem aan mij geeft, help je ook mee om te zorgen dat de PvdA de grootste partij wordt. En daarmee kunnen we, welke coalitie er ook gevormd moet worden, altijd het sterkste stempel op het beleid drukken. Jouw stem kan dat verschil maken. Ik hoop dat je hem aan de PvdA wilt toevertrouwen. Ik vraag je of je vandaag op mij wilt stemmen.