Euthanasie & Terminale Zorg: Baas in eigen lichaam?, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 18 september 2012 20:00 - 22:30
plaats Groningen
locatie Café Wolthoorn & Co. Toon locatie
aanwezigen J.C. (Jan) Terlouw i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

'Young and wild and free' kan dan op dit moment op ons, Jonge Democraten, van toepassing zijn, er komt een moment dat we andere zaken aan ons hoofd hebben. In je latere leven kun je vreedzaam aan een einde komen, maar er kunnen ook complicaties en ernstige ziektes de kop op steken.

Dinsdag 18 september krijgen we moreel ethische pijnpunten voor onze voeten geworpen over euthanasie door Anne Verdam, vertegenwoordiger namens het NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) en door twee afgevaardigden van het Gasthuis Groningen, een hospice dat terminale zorg verleent.

Het belooft een interessante avond te worden met filmfragmenten van Jan Terlouw en meer, over hoe wij als Democraten met ons kritische oog naar dergelijke levenskwesties kijken.


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...