Het Formatiecafé, Amsterdam - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 13 juli 2020
kalender

Het Formatiecafé, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 25 september 2012 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen H. (Hans) Wiegel i, K.G. (Klaas) de Vries i, G.P.J. (Ger) Koopmans i e.a.
organisatie De Balie i

Nederland heeft snel een nieuw kabinet nodig, maar gaat dat ook lukken? Wordt deze formatie een snelle exercitie of is het nu al een gebed zonder eind? André Rouvoet, Klaas de Vries en Ger Koopmans komen vertellen hoe zij tegen deze onderhandelingen aan kijken. In het verleden waren ze allemaal betrokken bij formaties van verschillende Nederlandse kabinetten. In het Formatiecafé van De Balie blikken ze terug op 'hun' formaties, onthullen ze geheime anekdotes, nemen ze andere casussen uit het verleden onder de loep én beschouwen ze de stand van zaken omtrent de huidige formatie.

Presentatie: Martijn de Greve.

UPDATE 24 SEPTEMBER 16:00 UUR: De heer Wiegel heeft helaas moeten afzeggen.


Inhoudsopgave

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...