Noordelijke Verkiezingsavond met Diederik Samsom en Hans Spekman, Drachten

Museum Smallingerland in Drachten.

Kom naar De Lawei in Drachten voor een spetterende verkiezingsavond metDiederik Samsom en Hans Spekman.

Maar ook met muzikale optredens van de Friese zanger Gerrit Breteler, de Groninger Erwin de Vries en de jonge Drentse zanger en dichter Bert Kamping. Verder zijn er stadsdichters en zijn Lutz Jacobi, Jacques Monasch, Agnes Wolbert, Tjeerd van Dekken en kandidaat-Kamerlid Henk Nijboer aanwezig.

Programma

  • Het begint om 20.00 uur, deur open vanaf 19.30 uur

Een avond die je niet mag missen. We hopen je te zien in Drachten!

Er wordt een grote opkomst verwacht. Meld je aan als je zeker wil zijn van een plek. Aanmelden kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553, het aanmeldnummer van de bijeenkomst is: 5819


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...