Verkiezingsdebat bij Huis de Beurs, Groningen - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 5 juli 2020
kalender

Verkiezingsdebat bij Huis de Beurs, Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 6 september 2012 19:30 - 22:30
plaats Groningen
locatie Huis de Beurs (A-Kerkhof Zuidzijde 4) Toon locatie
aanwezigen L.Th. (Lea) Bouwmeester i e.a.
organisatie Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) i, Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i, Jonge Socialisten in de PvdA (JS) i, Jonge Democraten (JD) i

Op donderdag 6 september zal er in Huis de Beurs (bovenzaal) een verkiezingsdebat plaatsvinden, georganiseerd door Groninger Debating Society Kalliope, JS, JD, JOVD en CDJA.

Landelijke en regionale politici zullen met elkaar in debat gaan over de volgende stellingen:

  • Nederland moet streven naar een Europese regering, die door het Europees Parlement wordt benoemd en ontslagen.
  • Het moet voor werkgevers gemakkelijker worden om werknemers te ontslaan.
  • De regering moet de studiebeurs afschaffen. Studenten moeten voortaan geld lenen voor hun studie.
  • Het tekort op de begroting mag in 2013 niet meer dan 3% bedragen.

De sprekers die zullen komen zijn: Yang Soo Kloosterhof (CDA), Lea Bouwmeester (PvdA), Pim de Kuijer (D66) en Joost van Keulen (VVD).

Het debat begint om 19.30 dus zorg er voor dat je op tijd bent! De toegang is gratis.


1.

Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Het Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is met het CDA i. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO i (KVP-Jongeren), ARJOS i (ARP-Jongeren) en CHJO i (CH-Jongeren). De organisatie is opgericht in 1981 en is lokaal, landelijk en internationaal actief. Het CDJA heeft circa vijftig afdelingen die zich richten op provinciale en lokale politiek.

2.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

3.

Jonge Socialisten in de PvdA (JS)

Deze organisatie is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van de PvdA i. De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) wil jongeren interesseren voor politiek en jongerenparticipatie bevorderen in politieke en maatschappelijke zin. Belangrijke maatschappelijke onderwerpen waar JS zich mee bezighoudt zijn: goed en toegankelijk onderwijs, sociale zekerheid, werkgelegenheid, duurzame ontwikkeling en milieu.

4.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 5000 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

5.

Meer over...