De Krom, Dijkhoff en Van Nieuwenhuizen in West-Brabant, Etten-Leur - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Vrijdag 25 september 2020
kalender

De Krom, Dijkhoff en Van Nieuwenhuizen in West-Brabant, Etten-Leur

Etten-Leur, gemeentehuis
datum 28 augustus 2012 20:00
plaats Etten-Leur
locatie Hotel/restaurant Trivium, Trivium 72 te Etten-Leur Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) de Krom i, C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i, K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

De regio's De Baronie en West Brabant organiseren samen een grote regionale verkiezingsbijeenkomst met Klaas Dijkhoff, Paul de Krom en Cora van Nieuwenhuizen. Alle drie de sprekers zijn bekend in en met West Brabant. Voor alle drie geldt ook dat zij onderwerpen in hun portefeuille hebben die op deze regio van toepassing zijn.

Locatie: Hotel/restaurant Trivium, Trivium 72 te Etten-Leur.

Meer informatie vindt u op de site van VVD De Baronie / West-Brabant.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga i werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...