Diederik Samsom en Hannelore Kraft in Heerlen

Het hart van Heerlen, met het Glaspaleis (rechts), de Pancratiuskerk en Muziekschool
datum 25 augustus 2012 11:30
plaats Heerlen
locatie Centrum en het Pancratiusplein Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, D.M. (Diederik) Samsom i, H. (Manon) Fokke i, S. (Selçuk) Öztürk i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Aanstaande zaterdag komt Hannelore Kraft naar Heerlen om met Diederik Samsom campagne te voeren.

Dat mag je gerust hoog bezoek noemen. Kraft is de minister-president van verreweg het belangrijkste Duitse bondsland, Nordrhein-Westfalen (NRW), waar zo’n 18 miljoen Duitsers wonen. Ze leidt daar een rood-groene coalitie, na een daverende verkiezingsoverwinning van enkele maanden geleden.

Samen met Diederik zal Kraft rozen uitdelen in het centrum, waarna beiden op het Pancratiusplein zullen spreken en vragen vanuit het publiek zullen beantwoorden.

Ook Kamerlid Frans Timmermans en kandidaat-Kamerleden Manon Fokke en Selçuk Öztürk zijn van de partij.

Het programma

  • Diederik Samsom en Hannelore Kraft delen samen met PvdA-vrijwilligers rozen uit in het centrum van Heerlen, 11.30-12.00 uur
  • Rally op het Pancratiusplein, waar Diederik Samsom en Hannelore Kraft spreken en vragen van het publiek beantwoorden, 12.00-13.00 uur

In verband met de organisatie willen we je vragen om je aan te melden. Dat kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553. Het aanmeldnummer van de bijeenkomst is 5820.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...