Test nu uw ondernemersstem, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 september 2012
plaats Den Haag
aanwezigen H.J. (Hans) Simons i, A.J.M. (Ton) Heerts i, E. (Evert) Verhulp, J. (Jaap) Smit i e.a.
organisatie MKB-Nederland (MKB) i

It takes 2 to tango - Symposium Achmea en MKB-Nederland

11 september 2012

Van bezuinigingen naar hervormingen in de polder

Aan de vooravond van de verkiezingen geven vooraanstaande sprekers als Evert Verhulp, professor arbeidsrecht UvA, en Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar UvA, hun visie op de bezuinigingen c.q. hervormingen van het sociaal stelsel zoals het ontslagrecht. Zij schetsen de gevolgen voor de werkgever en werknemer op de werkvloer, voor de arbeidsmarkt en voor de arbeidsverhoudingen op (de)centraal niveau.

Hoe pakken sociale partners deze ontwikkelingen op? Leidt het veranderingsproces binnen de vakbeweging tot nieuwe verhoudingen in de polder? Hans Simons, voorzitter van OSB, de koepel van schoonmaakbedrijven, maakt u deelgenoot van zijn ervaringen met een nieuwe aanpak van de vakbeweging (organizing) en zijn inschatting of dit een verder en breder vervolg zal krijgen.

Sociale partners Ton Heerts, voorzitter FNV / nieuwe vakbeweging, (onder voorbehoud), Jaap Smit, voorzitter CNV, en Hans Biesheuvel, voorzitter MKB-Nederland, bespreken óf en hoe het unieke Nederlandse polderoverleg weer een rol van betekenis kan gaan spelen en kan bijdragen aan duurzame maatregelen die de economie en werkgelegenheid weer aan de praat kunnen krijgen.

Voor wie? Voorzitters en directeuren van aangesloten brancheverenigingen

Wanneer? 11 september, 15.00 - 18.15 uur (met aansluitend een borrel en buffet)

Waar? Malietoren Den Haag

>> MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN


1.

MKB-Nederland (MKB)

MKB-Nederland is de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

MKB-Nederland behartigt in deze hoedanigheid de belangen van de leden in Nederlandse en Europese politieke besluitvorming. Daarnaast organiseert MKB-Nederland informatie- en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. MKB-Nederland is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...