Politieke Junkies (TV) en Catshuis, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 7 september 2012 19:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen G. (Geert) Wilders i, M. (Mark) Rutte i, M. (Fleur) Agema i e.a.
organisatie De Balie i

LET OP! AANVANGSTIJD IS GEWIJZIGD!!

We vieren de eerste uitzending van Politieke Junkies op tv. Samen met Pieter Hilhorst en Martijn de Greve kijken we naar de uitzending bij de Vara op Nederland 2. Sinds het team van Politieke Junkies begon, was het programma in permanente pilotfase. Maar daar komt nu een einde aan. Op 7 en 14 september zendt de Vara 2 uitzendingen uit van Politieke Junkies. Bij politieke junkies ontspinnen we politiek, prikken we de frames door en kijken we naar de beste campagnetrucs. U was er bij, bij de ontwikkeling van de ontspinshow. En dus vieren we met u de eerste uitzending op tv! We kijken met z'n allen naar de show, en daarna is er confetti. Leuk als u er bij bent.

Voorafgaand aan Politieke Junkies kunt u kijken naar "Catshuis, 47 dagen eerlijke ellende".

Meer informatie op www.politiekejunkies.nl

Idee, concept en initiatiefnemer: Jelmer Uitentuis

Productie: Emma Anbeek van der Meijden en Koekepeer producties

Catshuis

"47 dagen eerlijke ellende"

Theater | Zes politici sluiten zich zeven weken op in het Catshuis met een enorme opgave: 18 miljard bezuinigen. Aan het eind knapt het en rollen de politici vechtend over straat. Dat verhaal kennen we, maar wat gebeurde er achter de schermen? Welke emoties en persoonlijke motivaties leidden uiteindelijk tot de val van het kabinet Rutte?

In de politiek absurdistische theatervoorstelling Catshuis nemen we plaats in het hoofd van Mark Rutte. We zien zijn overwegingen, zijn diepere gedachten, angsten en dromen en die van zijn mede onderhandelaars. Waar moest Fleur Agema eigenlijk om huilen en waar denkt Geert Wilders aan als hij even wegdroomt? Werkelijkheid en fantasie gaan steeds meer door elkaar lopen terwijl de klok in het Catshuis doortikt.

Met: Vincent van der Valk, Sven Bijma, Roy Baltus, Jessie Wilms, Joost Gimbel en Wouter Zweers

Het idee en initiatief voor deze gedramatiseerde lezing is van Jelmer Uitentuis (politieke junkies). Het stuk is geschreven door Timen Jan Veenstra (De Tekstsmederij) en geregisseerd door Joost van Hezik (Circus Treurdier)

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en De Balie.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...