WRR-Lecture 2012: Cyberspace, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 november 2012
plaats Den Haag
locatie Nieuwe Kerk Toon locatie
aanwezigen prinses Beatrix i, M.R. (Marietje) Schaake i e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Marietje Schaake is co-referent tijdens de WRR Lecture "The Global Battle for the Future of Cyberspace" van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid. Ook Ronald Deibert, hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit van Toronto, en William H. Dutton, hoogleraar internetstudies en voormalig directeur van het Oxford Internet Institute, zullen aan de jaarlijkse lezing deelnemen. Koningin Beatrix is bij het evenement aanwezig.

De volgende vragen staan centraal:

Is er door de rol van het internet en sociale media daadwerkelijk sprake van een geheel nieuwe manier van beleidsbeïnvloeding en politiek bedrijven?

Hoe kunnen overheden omgaan met deze snelle ontwikkelingen en heeft de Nederlandse overheid zich iets aan te trekken van de inzet van sociale media in andere landen? Waar kunnen overheid en politiek kansen benutten voor nieuwe vormen van politiek en interactie met burgers?

Meer informatie over programma en aanmelding vindt u hier.

Adres

Nieuwe Kerk

Spui 175

Den Haag

Ontvangst vanaf 14.30 uur


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...