Huis te koop

Met dank overgenomen van M.M. (Margreet) de Boer i, gepubliceerd op zondag 5 augustus 2012, 2:04.

De kogel is door de kerk: we hebben een woonboot gekocht. Niet dat we op zoek waren naar een ander huis, maar soms komt er iets op je pad, en moet je je kansen grijpen. Meer ruimte, op het water, in het groen, en toch in onze eigen buurt blijven; buiten wonen in de stad. We hebben de kans gegrepen dus.

Wat betekent dat we nu ons huis moeten verkopen.

En omdat we niet van plan waren om te verhuizen, is ons huis eigenlijk nog niet helemaal verkoopklaar. We hebben het huis in de veertien jaar die we er wonen op onze wensen aangepast. Met een groote leefruimte beneden; keuken op de tuin, meer slaapkamers boven. Maar de afwerking is er wel eens bij in geschoten. Ontbrekende pinten, muurtjes die nooit goed geschilderd zijn, dat soort werk. En dat één slaapkamer alleen via een andere bereikbaar is, is voor onze kinderen geen probleem, maar geldt dat voor iedereen? Daar moet eigenlijk een extra muurtje tussen.

Werk dus.

Dat werk willen we na de vakantie laten doen, en dan gaan we ons huis ook via Funda etcetera in de verkoop doen.

We bedachten wel dat er misschien wel mensen zijn die dat opknappen ook wel zelf willen doen, zeker als daar een lagere koopprijs tegenover staat. Voor die mensen en voor onszelf natuurlijk) doen we ons huis nu vast in de verkoop, met een wat lagere vraagprijs.

Wat wij het meest zullen gaan missen is onze tuin, de grote binnentuin, en het goede contact met de buren die eromheen wonen.

Onze kinderen hebben altijd veel buitengespeeld in de grote tuin, en wijzelf zitten regelmatig met deze of gene buur ergens in een tuin aan koffie, bier of wijn.

Nieuwsgierig?

Het gaat om Donker Curtiusstraat 2G in Amsterdam (Staatsliedenbuurt-Westerpark).

meer informatie en foto's vind je hier