STINKENDE BEST

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op woensdag 25 juli 2012.

Als ik dit schrijf, dan ben ik op vakantie. En als u dit leest dan ben ik al weer terug. Want de vakantie is kort dit jaar, zeer kort: 4 dagen Terschelling. En dan nog alleen omdat mijn Wederhelft mij daar vriendelijk doch zeer dringend om verzocht.

Dit is al de 3de zomervakantie die geslachtofferd wordt aan het edele politieke ambacht. Drie jaar geleden zaten we midden in de formatie en werden we allemaal geacht stand by te blijven. Dat was niet voor niks, het was de hele zomer duwen en trekken. Vorig jaar zomer zat vol met werkbezoeken, bedrijfsbezoeken, politieke cafés, spreekbeurten en gastoptredens in het land. Immers, er diende zich een crisis van ongekende omvang aan. En als Portefeuillehouder Midden en Klein Bedrijf viel er voor ondergetekende veel uit te leggen en bij te praten. Dit jaar zitten we midden in de Verkiezingscampagne. Die overigens binnenkort in alle hevigheid gaat losbarsten. We konden er nog net even een paar dagen tussenuit.

tekst en verantwoording

Maar, even voor alle duidelijkheid, mij hoort u niet klagen. Ik vind campagnevoeren leuk. Ik vind dat de VVD weer de grootste moet worden. Ik vind dat wij een opdracht hebben uit te voeren en een klus hebben te klaren. Ik vind dat dingen fundamenteel anders moeten en dat we moeten stoppen met pappen en nathouden. En dat wil ik graag uitleggen aan de mensen. Ik vind het ook horen bij mijn vak als volksvertegenwoordiger. Nu is het tijd om tekst en verantwoording af te leggen. En van mensen mandaat te vragen om er opnieuw 4 jaar tegenaan te mogen gaan. Ik vind dat de VVD een steengoed verkiezingsprogramma heeft en dat wil ik graag uitleggen en verdedigen.

ondernemender

Daarnaast is er voor mij een persoonlijk belang. Ik begon net behoorlijk op stoom te komen. Als nieuweling in de Tweede Kamer heb je tijd nodig om je draai te vinden, om het vak onder de knie te krijgen en om de politieke mores te leren kennen. Daarnaast heb je je portefeuilles waar je in moet groeien. Ik was net lekker bezig met nieuwe wetsvoorstellen, wetswijzigingen en amendementen toen het Kabinet viel. Ik wil graag terug naar de Haag om m’n werk af te maken.

Er is nog veel te doen. Nederland moet ondernemender worden. MKB-ers en ZZP-ers moeten meer ruimte krijgen om te ondernemen. Er moeten onzinnige regels worden opgeheven. De Overheid zal met minder mensen meer moeten doen. En de toeristische sector moet uitgroeien tot een trekpaard van onze economie. Allemaal taken die op mijn bord liggen. En waar ik graag nog even 4 jaar m’n stinkende best voor wil doen.