Rozenactie en Townhall met kandidaat-Kamerleden, Eijsden en Maastricht, Amsterdam

Impressie Maastricht
datum 18 augustus 2012
plaats Amsterdam
locatie Centrum Toon locatie
aanwezigen L.Th. (Lea) Bouwmeester i, J. (Jetta) Klijnsma i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Jetta Klijnsma en Lea Bouwmeester delen zaterdag rozen uit in het centrum van Eijsden. Vervolgens zullen zij de deuren langsgaan in een wijk in Maastricht en zullen ook daar in het centrum rozen uitdelen.

Verder is er 's avonds een Town hall-bijeenkomst waar zij alle vragen van de aanwezigen zullen beantwoorden en zij vertellen hoe Nederland sterker en socialer uit de crisis kan komen.

Het programma:

  • Rozenactie centrum van Eijsden, vanaf 11:30 tot 12:30 uur
  • Deuren langs in wijk Maastricht gevolgd door rozen uitdelen in het centrum, vanaf 13:15 uur
  • Town Hall bijeenkomst Maastricht, inloop vanaf 15.30 uur start vanaf 16:00 uur

Nadere informatie volgt.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...