Verkiezingsdebat van FNLI, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 7 juli 2020
kalender

Verkiezingsdebat van FNLI, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 augustus 2012 17:00 - 19:00
plaats Den Haag
locatie Dudok Toon locatie
aanwezigen L.Th. (Lea) Bouwmeester i, S.M.J.G. (Sharon) Gesthuizen i, L. (Liesbeth) van Tongeren i, H.G.J. (Hanke) Bruins Slot i, K. (Kees) Verhoeven i, R.W. (René) Leegte i e.a.
organisatie FNLI

De FNLI organiseert op 16 augustus 2012 een verkiezingsdebat als aftrap van de campagneperiode onder het motto: 'MAAKT DE OVERHEID GEHAKT VAN DE GROOTSTE INDUSTRIE VAN NEDERLAND?

Introductie

De levensmiddelenindustrie is de stille kracht van de Nederlandse industrie. Het is de grootste binnenlandse industriesector, zowel in omzet (€55 miljard) als in toegevoegde waarde (€ 9 miljard) en biedt werkgelegenheid aan meer dan 100.000 mensen. Een van de randvoorwaarden voor een krachtige levensmiddelenindustrie is een goede balans tussen regelgeving, zelfregulering en publiek-private samenwerking op het gebied van o.a. duurzaamheid, gezondheid, innovatie en handel. Maar hoe ziet die balans eruit?

Actuele thema's

Met behulp van een aantal stevige stellingen komen belangrijke actuele thema's aan bod: Zijn belastingen op suiker, vet of vlees de juiste manier om consumenten te beschermen? Is een wettelijke normering voor de hoeveelheid zout in eten in de praktijk werkbaar? Hoe denken de partijen over overheidssteun voor innovatiebeleid? Moet de overheid zich bemoeien met marketing en reclame gericht op kinderen? En kunnen we verduurzaming en MVO aan de industrie zelf overlaten?

Tweede Kamerleden

De Tweede Kamerleden die hierover in debat gaan zijn: René Leegte (VVD), Liesbeth van Tongeren(GroenLinks), Kees Verhoeven (D66), Sharon Gesthuizen (SP), Hanke Bruins Slot (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA).

Aanmelden

Wilt u graag aanwezig zijn bij het debat? Stuur dan een email met uw contactgegevens naar secretariaat@fnli.nl

http://www.fnli.nl/over-fnli/verkiezingsdebat.html


1.

Meer over...