We zijn begonnen!

Met dank overgenomen van S. (Sybrand) van Haersma Buma i, gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2012.

Beste CDA’ers,

We hebben de afgelopen tijd een paar grote stappen gezet. De campagne is vorige week officieel van start gegaan op ons verkiezingscongres. Daar hebben we ons definitieve, ijzersterke verkiezingsprogramma vastgesteld. Ook werd die dag de officiële kandidatenlijst bepaald. Nu, nog geen week later gaat ook onze prachtige verkiezingssite online. Kortom: we hebben deze week vol zelfvertrouwen de eerste stappen gezet richting de verkiezingen op 12 september.

De afgelopen tijd hebben we het CDA zien vernieuwen. Ik mocht bijdragen aan een enthousiast team, en samen met het Strategisch Beraad bouwen aan een nieuw verhaal voor het CDA. Dat nieuwe verhaal staat als een huis. Dat zien we terug in ons programma en in onze kandidatenlijst. Een CDA met de blik op de toekomst, met oog voor elkaar.

Veel mensen maken zich zorgen. Over hun baan, hun toekomst en de verruwing van de samenleving. Die zorgen nemen wij zeer serieus. In vergelijking met andere landen staat Nederland er goed voor. Maar als we dat zo willen houden, moeten we wel nu de juiste keuzes maken. De juiste keuzes voor werk, gezin en samenleving.

Het CDA staat voor een financieel gezond Nederland. Een Nederland waar overheden, woningbouwcorporaties, banken en scholen er zijn voor de burger, niet andersom. Een Nederland van fatsoen op straat, fatsoen tegen hulpverleners, en fatsoen in de politiek. Nederland is er niet voor de politiek, de politiek is er voor Nederland.

Met die boodschap wil ik, samen met u, richting de verkiezingen op 12 september.

Want samen kunnen we meer!