Een nieuwe uitdaging

Met dank overgenomen van M.C.G. (Mona) Keijzer i, gepubliceerd op woensdag 11 juli 2012, 15:37.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog CDA Weblogs Kamerleden

Een nieuwe uitdaging aangaan, in mijn geval als kandidaat voor de CDA-lijst, betekent ook het afsluiten van een tijdperk. Op 12 juli a.s. neem ik afscheid als wethouder van de gemeente Purmerend. Ik ben dan op 3 maanden na 5 jaar wethouder geweest van Purmerend.

De afgelopen tijd is mij vaak gevraagd wat ik meeneem naar Den Haag vanuit Purmerend. Ten eerste de kennis dat, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, in steden wel degelijk heel veel vrijwilligerswerk gedaan wordt. In sportverenigingen, bij kerken, in het ziekenhuis, bij verpleeg- en zorginstellingen, bij allerlei culturele instellingen. Ten tweede hoe heerlijk het wonen is in een oude binnenstad. Hoewel het door omstandigheden maar een halfjaar geduurd heeft, is het wonen in een binnenstad met alle voorzieningen zo dichtbij mij buitengewoon goed bevallen. En als laatste maar zeker niet het minste: het warme bad van het CDA Purmerend. Zij sloten mij in de armen en ik kon op hen rekenen. Of het nou ging om campagnevoeren of als ik iets wilde weten over de mores in Purmerend. Geen vraag was te veel.

Afscheid nemen is lastig. Als Geert Wilders niet zulke slappe knieën had gehad en niet weggelopen was uit het Catshuisberaad was ik gewoon wethouder gebleven tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Zoals inmiddels bekend, liep het anders. Maar 'elk nadeel heb zijn voordeel'. Gelukkig kan ik Purmerend met een gerust hart achterlaten. Er is een nieuwe wethouder die aangegeven heeft ook graag lijsttrekker te willen zijn in 2014. Zo laat het CDA Purmerend zien dat het CDA die partij is en blijft waar je op kunt bouwen, die altijd weer met goede kandidaten komt die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun stad.

Er ligt een nieuwe uitdaging voor mij. Tijdens het CDA-congres op 30 juni 2012 hebben de leden ingestemd met een mooie, eervolle tweede plaats voor mij op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik weet dat er daarmee ook op mijn schouders een grote verantwoordelijkheid ligt. De verantwoordelijkheid om samen met alle kandidaten een sterke, mooie campagne te voeren en na 12 september a.s. CDA-volksvertegenwoordiger te zijn. Ik zal mij in ieder geval met alles wat in mij zit daarvoor inzetten.

Ik kijk terug op een kleine vijf prachtige jaren, waarin ik veel geleerd heb, maar vooral weer veel mensen heb leren kennen. Ik sluit een mooie periode af in mijn leven om na mijn vakantie mij volledig in te zetten voor het CDA, voor Nederland.