Demonstratie Tegen Esm

Met dank overgenomen van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) i, gepubliceerd op maandag 9 juli 2012.

Het ESM verdrag is zeer slecht voor Nederland.

Nederland staat garant voor 40 miljard euro in het ESM noodfonds, maar bij de noodprocedure, dus op het moment dat er snel geld moet worden gestort, heeft Nederland geen vetorecht. Dit betekent dat, indien Nederland van die 40 miljard euro binnen 7 dagen bijvoorbeeld 10 of 20 miljard euro moet storten, wij dit niet kunnen tegenhouden, met alle nationale gevolgen van dien. De drie grote landen, zijnde Duitsland, Frankrijk en Italië hebben wel een vetorecht bedongen.

Vreemd is dat bij een berekening van de hoofdelijke inleg in het noodfonds, Nederland opnieuw netto de hoogste betaler is. Waarom is Nederland richting Europa wel weer het beste jongetje van de klas, maar bedingt ze geen garanties? Nederland moet baas over haar eigen portemonnee blijven en zeker geen suikeroompje spelen voor landen die er een puinhoop van hebben gemaakt.

De Onafhankelijke Burger Partij roept iedere onafhankelijke burger op haar stem te laten horen donderdagochtend 24 mei 10.00 uur op het Plein voor het Tweede Kamer gebouw. Laat uw stem massaal horen in de hoop de naïeve politici van dit land tot inkeer te brengen.