OBP komt met alternatief op rampzalig Kunduzakkoord

Met dank overgenomen van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) i, gepubliceerd op maandag 9 juli 2012.

Volgens Hero Brinkman van de Onafhankelijke Burger Partij (OBP) is het Kunduzakkoord funest voor de Nederlandse economie. Hero Brinkman van de OBP vindt dat het MKB en de 800.000 ZZP-ers juist moeten worden gestimuleerd en niet de afgrond in getrokken worden met de BTW- verhoging en de afschaffing vrijstelling woon- werkverkeer. De OBP wil daarom het MKB stimuleren door een verlaging van de vennootschapsbelasting en een vermindering van de administratieve lasten. Dit laatste kan bewerkstelligd worden door minder strenge regels voor facturering, de aangifte van omzetbelasting standaard een keer per jaar en het gebruik van de jaarrekening als belastingaangifte.

Ook zal de overheid drastisch in haar eigen vet moeten snijden, hierbij streeft de OBP naar de verlaging van het aantal ambtenaren met 25 % in de komende vier jaar. Daarnaast is de Onafhankelijke Burger partij van Hero Brinkman voornemens de vele bestuurslagen als waterschappen en provincies aan te pakken en verder zwaar te bezuinigen op Europa en ontwikkelingssamenwerking.

De economen van de OBP zijn hard bezig met een goed betrouwbaar verkiezingsprogramma voor de economie, de onafhankelijke burger en de ondernemer. De OBP hoopt dit programma binnen 3 weken te presenteren.